NOVETATS

HEM PUBLICAT LES GRAELLES DE DESEMBRE I LES PUNTUACIONS DEL 1r TRIMESTRE DEL CONCURS D'AULA MEDIAMBIENTAL. Concurs Mediambient

JA TENIU PLANTEJAT L' ECOENIGMA 6! El trobareu a l'apartat dels ecoenigmes

HEM REBUT EL GUARDÓ COM A CENTRE ECOAMBIENTAL. Mes informació a l'apartat de notícies.

JA TENIM GUANYADOR DEL 5è ECOENIGMA!: En Joan Taltavull, de 1r EP A. Moltes felicitats!

 

PROJECTE ECOAMBIENTAL

La Comissió de Medi Ambient del nostre centre té com a objectiu crear consciència a la comunitat educativa envers la necessitat de la conservació de la natura i millora de l'entorn social. Volem potenciar la importància en la qualitat de vida i el respecte en el medi ambient fomentant la participació de manera activa per part dels nostres alumnes.

Enguany volem, com a Centre, donar un impuls al nostre Projecte Ecoambiental. Fa molts cursos que treballem per seguir millorant en la sensibilització i la millora ambiental del centre i del nostre entorn.

El lema de l’escola per aquets curs és “Menys és més”. Entenem que en aspectes ecoambientals té molt ressò i volem que estigui present dins aquest projecte, com un eix que el travessa i ens ajuda a comprendre que, moltes vegades, no es tracta de fer més quantitat de coses i accions, sinó, més aviat, omplir de sentit tot allò que fem, aprofundint en les nostres activitats quotidianes, repensant la nostra manera de fer i dotar-la d’un fons més coherent, reflexionant sobre el que fem i com ho fem i trobant camins i noves maneres d’actuar que ens ajudin a reduir tot allò que no necessitem, vivint amb més senzillesa, amb més capacitat de cura i estima cap a nosaltres mateixos, cap a la nostra illa i el nostre planeta. Per aquest motiu seguirem treballant l’eix dels Residus com a prioritari, ja que, tot i el camí realitzat, encara podem fer nous passos i millorar alguns aspectes.

A més la nostra escola, des del curs passat, ha obert una línia d’Educació Infantil. Aquest nou alumnat ha estat també un motiu que ens ha portat a seguir obrint la nostra mirada i cercar noves maneres de mostrar l’estima a la terra. És per això que treballarem també l’eix d’Hort i jardí. Sentim que els fillets i filletes d’Infantil gaudiran d’aquest eix i podran vivenciar-ho d’una manera molt directa.

També volem celebrar els 25 anys de Menorca com a Reserva de Biosfera, prioritzant la cura de la nostra illa i fent arribar als nostres alumnes aquesta consciència que ajuda a mantenir la nostra terra més neta, més habitable i més natural. És per això que hem inclòs enguany l’eix de Biodiversitat.

Tot això ho dinamitzarem des de la Comissió de Medi Ambient que, aquest curs, està formada per més professorat i que té, a més, més espais per poder reunir-se i dur a terme les accions que es proposen de manera conjunta i coordinada. Quan ens vam reunir, a principi de setembre, un dels aspectes de millora que vam veure, i que ja havia sortit en algunes de les memòries dels nostres projectes ecoambientals, és que l’alumnat pugui ser agent mediambiental d’una manera més activa, amb més responsabilitats, més veu, més visibilitat i, per aquesta raó, els nostre quart eix de treball és la Participació més activa de l’alumnat en el Projecte Ecoambiental del Centre.

Per acabar, volem dinamitzar l’espai que la Comissió té a la web del centre, incloent informacions rellevants, activitats, propostes, jocs...

Durant el 3r trimestre, al voltant de la festa de l’escola es realitzarà una exposició de totes les activitats realitzades per la Comissió ambiental, així com altres activitats relacionades amb el Medi Ambient que es fan transversalment a les aules ( treballs de recerca, sortides en velo, tallers, etc)

 

 

Entre tots fem una escola més sostenible!

1. Aula neta de papers
2. Material cuidat i en bon estat
3. Pati recollit
4. Bon ús dels contenidors (groc i blau)
5. Llums només si fan falta
6. Taules i calaixos nets i aclarits

PUNTUACIONS 1r TRIMESTRE

Diapositiva 88

Diapositiva99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gràfics del mes de desembre

Classes amb millor puntuació durant el mes de novembre: 3r B (Ed. Primària) i 4t B (ESO).

Diapositiva7

Diapositiva6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gràfics del mes de novembre

Classes amb millor puntuació durant el mes de novembre: 2n B (Ed. Primària) i 4t A (ESO).

Diapositiva4

Diapositiva5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Gràfics del mes d'octubre

Classes amb millor puntuació durant el mes d'octubre: 4t B (Ed. Primària)i 4t A (ESO).

Diapositiva2

Diapositiva3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS - NOTÍCIES

CONEGUEM LA PLATJA DEL PILAR AL LLOC D'ALFORÍ DE DALT - Salut Jove - 3r ESO - 21 de desembre 2018

Els alumnes de 3r d'ESO han fet una sortida a la platja de cala Pilar, on per grups i a través de diferents exercicis han analitzat els tipus de residus que ens podem trobar a les platges de la nostra illa, quina problemàtica presenten i quant de temps tarden a degradar-se. A la vegada, han aprofitat l’entorn per conèixer els processos formadors de l’arena de les platges a través de mostres d’arena. 

Consolació Ciutadella 18 19 3r ESO platjapilar211218 2

Consolació Ciutadella 18 19 3r ESO platjapilar211218 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cinema documental: El viatge de l'Unai - 1r, 2n i 4t ESO - 21 de desembre de 2018

"MIRA PROFUNDAMENT LA NATURA I HO ENTENDRÀS TOT MILLOR" Albert Einstein

La història d’un nen de deu anys, l’Unai, i la seva família en un viatge extraordinari al voltant del món. El pare, fotògraf de natura, té la missió de buscar set animals emblemàtics per fotografiar-los i mostrar la delicada situació en què es troben. Durant més d’un any, l’Unai segueix les passes del pare compartint amb la seva germana i la mare unes experiències vitals úniques, que transmeten un amor incondicional per la natura. Llops, elefants, pumes, bisons, pingüins, calaus i cocodrils són els protagonistes d’un viatge apassionant per tots els continents.

Consolació Ciutadella 18 19 1r ESO sortidafitrimestre211218 7

RAS C PELI ANDONI CATALAN 01 web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller: Fem de pagesos per un dia a Son Piris (Salut jove) - 3r EP - 19 de desembre de 2018

Els alumnes de 3r de EP han anat a Son Piris a conèixer la realitat rural de l'illa, la vida quotidiana de la pagesia, el maneig del bestiar i especialment com s'elaboren productes com el formatge. Una xalada!

fempagesosfempagesos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entrega de guardó com a Centre Ecoambiental - CIME - 5 de desembre 2018

Aquest guardó és un reconeixement públic que fa l’Administració als centres educatius que han assolit els objectius marcats en l’ambientalització del centre al llarg de dos cursos escolars.

L’acte ha estat presidit pel director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó i Jaume, el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Aram Ortega, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

També hem gaudit de l'actuació de na Margui Juanico, que ha cantat  qualcunes de les cançons del llibre CD infantil "Camí de cançons", un projecte artístic que cerca sensibilitzar i afavorir el respecte i la protecció del medi ambient, el territori i el paisatge; i en Cris Juanico, un del seu impulsors del projecte, ens ha fet una breu explicació. Ens han regalat un exemplar i na Margui els hi ha dedicat als més petits de l'escola.

Mira aquí la notícia  Mira aquí les fotos Maó

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 3

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 4

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els petits de l'escola van a reciclar

Els alumnes d'Educació Infantil van als contenidors del carrer per buidar el contingut dels contenidors groc i blau que tenen a les aules.

Moltes gràcies!

Consolació Ciutadella 18 19 1r reciclatgeEI 2

Consolació Ciutadella 18 19 1r reciclatgeEI 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plantada d'arbres a l'escola. Menorca Reserva de Biosfera

Dilluns, 3 de desembre, els alumnes de 1r EP van plantar dos ullastres i s'han compromés a cuidar-los fins que estiguin a escola. Moltes gràcies!

La notícia a les xarxes: Menorca Reserva de Biosfera - Menorca info

Cartell Plantam arbres

Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 2Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller: Espècies invasores i exòtiques. Salut Jove - 5è EP - 7 Novembre

L'objectiu d'aquest taller ha estat conéixer les principals especies exòtiques e invasoreas que trobem a la reserva de la Biosfera de Menorca per tal d'evitar la seva l'expansió i diferenciar entre els termes exòtiques i invasores. Molt interessant!

IMG 20181107 110111

IMG 20181107 101815

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teatre: La isla quemada - 1r ESO - 9 Novembre

Els alumnes de 1r d'ESO vam anar al teatre. Aquesta obra, impulsada des de la Reserva de la Biosfera de Formentera, ens va ajudar a entendre la importància de cuidar el nostre entorn, la nostra illa, el nostre món. Tot el que fem o deixem de fer té un impacte... Ens ajudas a fer possible un món més sostenible?

IMG 20181110 WA0013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XPEDICIONÀRIA - 2n ESO - del 7 al 10 de novembre

Els alumnes de 2n d'ESO van viure una experiència ecoeducativa: l'XPEDICIONÀRIA, una expedició científica per mar i per terra, de sensibilització i educació ambiental sobre la importància de preservar la mar i minimitzar l’impacte ambiental de les activitats humanes, el transport o la llar. A bord van estudiar els animals marins i visitaran parts del ferri, van conèixer eines de navegació, comunicacions, motors i tractament de residus. Van fer un tast sobre la biodiversitat marina, la seva sensibilitat al canvi climàtic i els impactes humans. També van estudiar la importància del transport marítim, la seva ecoeficiència actual i la lluita contra el canvi climàtic. Una vegada a Barcelona, van gaudir de visites pedagògiques i culturals al Cosmo Caixa, a la ciutat gòtica, al museu d’història, juntament amb tallers ambientals. 

Consolacio Ciutadella 18 19 2nESO Xpedicionària 185

Consolacio Ciutadella 18 19 2nESO Xpedicionària 79

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taller: Els invertebrats. Obrint portes - 3r EP - 5 Novembre
 
En el taller sobre "Els invertebrats", dirigit per en Xavi Méndez, ela alumnes van poder descobrir les característiques que ajuden a classificar i identificar aquesta gran biodiversitat animal.
Ha estat un taller molt dinàmic, el monitor ha portat restes diverses d'invertebrats que ha potenciat la interacció dels infants, els quals observaven amb molta atenció.

20181105 103302

20181105 103737 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 Anys de Menorca Reserva de Biosfera

Cada setmana podeu participar del concurs ECOENIGMES.

Els ecoenigmes es publicaran setmanalment tots els divendres, alternant GRUP A (1r a 4t de Primària) i GRUP B (5è i 6è de Primària i ESO)

Trobareu les preguntes aquí i a la cartellera de Medi Ambient.

Heu d'escriure la resposta, amb el vostre nom i curs i ficar-la a la bústia dels ecoenigmes.

Els dijous, després del pati, es comunicarà la persona guanyadora i rebrà un petit detall.

ECOENIGMA 6

ecoenigma6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECOENIGMA 5

El guanyador del 4t Ecoenigma ha estat en Joan Taltavull de 1r d'EP A.

ecoenigma5

 Consolació Ciutadella 18 19 5è Ecoenigma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ECOENIGMA 4

El guanyador del 4t Ecoenigma ha estat en Bernat Pons de 4t d'ESO A.

ecoenigma4

 Consolació Ciutadella 18 19 4t Ecoenigma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECOENIGMA 3

El guanyador del 3r Ecoenigma ha estat en Ferran, de 2n B d'Ed. Primària. Li ha entregat el premi na Tana Pons, tècnica d'Educació Ambiental del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera. Moltes felicitats!

ecoenigma3

Consolació Ciutadella 18 19 3r Ecoenigma 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECOENIGMA 2

La guanyadora del 2n Ecoenigma ha estat n'Aina Mesquida de 1r d'ESO B. 

ecoenigma2

 Consolació Ciutadella 18 19 1r Ecoenigma 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECOENIGMA 1

La participació del primer ecoenigma ha estat un éxit! El guanyador Marc Pons, de 1rB d'Educació Primària ha rebut un petit detall. Moltes felicitats i moltes gràcies a tots!

ecoenigma1

Consolació Ciutadella 18 19 1r Ecoenigma 1