ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS - NOTÍCIES

Entrega de guardó com a Centre Ecoambiental - CIME - 5 de desembre 2018

Aquest guardó és un reconeixement públic que fa l’Administració als centres educatius que han assolit els objectius marcats en l’ambientalització del centre al llarg de dos cursos escolars.

L’acte ha estat presidit pel director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó i Jaume, el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Aram Ortega, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

També hem gaudit de l'actuació de na Margui Juanico, que ha cantat  qualcunes de les cançons del llibre CD infantil "Camí de cançons", un projecte artístic que cerca sensibilitzar i afavorir el respecte i la protecció del medi ambient, el territori i el paisatge; i en Cris Juanico, un del seu impulsors del projecte, ens ha fet una breu explicació. Ens han regalat un exemplar i na Margui els hi ha dedicat als més petits de l'escola.

Mira aquí la notícia 

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 3

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 8

20181205 124914

Consolació Ciutadella 18 19 1r guardonseco5 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els petits de l'escola van a reciclar

Els alumnes d'Educació Infantil van als contenidors del carrer per buidar el contingut dels contenidors groc i blau que tenen a les aules.

Moltes gràcies!

Consolació Ciutadella 18 19 1r reciclatgeEI 2

Consolació Ciutadella 18 19 1r reciclatgeEI 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plantada d'arbres a l'escola. Menorca Reserva de Biosfera

Dilluns, 3 de desembre, els alumnes de 1r EP van plantar dos ullastres i s'han compromés a cuidar-los fins que estiguin a escola. Moltes gràcies!

La notícia a les xarxes: Menorca Reserva de Biosfera - Menorca info

Cartell Plantam arbres

Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 2Consolació Ciutadella 18 19 1r plantada 3.12 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller: Espècies invasores i exòtiques. Salut Jove - 5è EP - 7 Novembre

L'objectiu d'aquest taller ha estat conéixer les principals especies exòtiques e invasoreas que trobem a la reserva de la Biosfera de Menorca per tal d'evitar la seva l'expansió i diferenciar entre els termes exòtiques i invasores. Molt interessant!

IMG 20181107 110111

IMG 20181107 101815

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teatre: La isla quemada - 1r ESO - 9 Novembre

Els alumnes de 1r d'ESO vam anar al teatre. Aquesta obra, impulsada des de la Reserva de la Biosfera de Formentera, ens va ajudar a entendre la importància de cuidar el nostre entorn, la nostra illa, el nostre món. Tot el que fem o deixem de fer té un impacte... Ens ajudas a fer possible un món més sostenible?

IMG 20181110 WA0013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XPEDICIONÀRIA - 2n ESO - del 7 al 10 de novembre

Els alumnes de 2n d'ESO van viure una experiència ecoeducativa: l'XPEDICIONÀRIA, una expedició científica per mar i per terra, de sensibilització i educació ambiental sobre la importància de preservar la mar i minimitzar l’impacte ambiental de les activitats humanes, el transport o la llar. A bord van estudiar els animals marins i visitaran parts del ferri, van conèixer eines de navegació, comunicacions, motors i tractament de residus. Van fer un tast sobre la biodiversitat marina, la seva sensibilitat al canvi climàtic i els impactes humans. També van estudiar la importància del transport marítim, la seva ecoeficiència actual i la lluita contra el canvi climàtic. Una vegada a Barcelona, van gaudir de visites pedagògiques i culturals al Cosmo Caixa, a la ciutat gòtica, al museu d’història, juntament amb tallers ambientals. 

Consolacio Ciutadella 18 19 2nESO Xpedicionària 185

Consolacio Ciutadella 18 19 2nESO Xpedicionària 79

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Taller: Els invertebrats. Obrint portes - 3r EP - 5 Novembre
 
En el taller sobre "Els invertebrats", dirigit per en Xavi Méndez, ela alumnes van poder descobrir les característiques que ajuden a classificar i identificar aquesta gran biodiversitat animal.
Ha estat un taller molt dinàmic, el monitor ha portat restes diverses d'invertebrats que ha potenciat la interacció dels infants, els quals observaven amb molta atenció.

20181105 103302

20181105 103737 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 Anys de Menorca Reserva de Biosfera